iShkodra

Shkodra Inteligjente

Evente

BASHKIA SHKODËR VAZHDON TRADITËN, ORGANIZOHET PANAIRI “EJA N’ DAJÇ” (VIDEO)

Bashkia e Shkodrës ka organizuar edhe këtë vit “Eja n’ Dajç”, panairin tradicional tashmë që promovon vlerat e traditës në njësitë administrative.

Sivjet, bashkë me panairin, janë bashkëngjitur edhe aktivitete të kuadër të Ditës Botërore të Turizmit.

Panari është një mundësi shumë e mirë për evidentimin e traditave të zonës së Dajçit në bujqësi, blegtori, përpunimin e produkteve të zonës, kulinarinë, artizanatin por mbi të gjitha, bujarinë dhe mikpritjen tradicionale.

E veçantë sivjet ishte pjesëmarrja e organizuar e nxënësve të shkollës profesionale “Hamdi Bushati”, të cilët u bënë pjesë e turit për të vizituar një momune të rrallë të zonës, siç është Kisha e Shirqit.

Grupi artistik por edhe artistë të zonës, krijuan një atmosferë të gëzueshme e festive me këngë e me valle për të pranishmit.

BASHKIA E SHKODRËS ORGANIZON PANAIRIN "EJA N' DAJÇ"

Bashkia e Shkodrës ka organizuar edhe këtë vit “Eja n’ Dajç”, panairin tradicional tashmë që promovon vlerat e traditës në njësitë administrative.Sivjet, bashkë me panairin, janë bashkëngjitur edhe aktivitete të kuadër të Ditës Botërore të Turizmit.Panari është një mundësi shumë e mirë për evidentimin e traditave të zonës së Dajçit në bujqësi, blegtori, përpunimin e produkteve të zonës, kulinarinë, artizanatin por mbi të gjitha, bujarinë dhe mikpritjen tradicionale.E veçantë sivjet ishte pjesëmarrja e organizuar e nxënësve të shkollës profesionale “Hamdi Bushati”, të cilët u bënë pjesë e turit për të vizituar një momune të rrallë të zonës, siç është Kisha e Shirqit.Grupi artistik por edhe artistë të zonës, krijuan një atmosferë të gëzueshme e festive me këngë e me valle për të pranishmit.

Posted by Bashkia Shkodër on Friday, 27 September 2019

Facebookmail

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *