iShkodra

Shkodra Inteligjente

Aktualitet Evente

“SHEMBJA DHE NGRITJA E MONUMENTEVE”, PËRKUJTOHET 20 SHKURT 1991 (FOTO)

“Shembja dhe ngritja e monumenteve” në Muzeun Dioqezan në 29 vjetorin e rrëzimit të shtatores së diktatorit komunist E. Hoxha.

Prania e shumë ish- të burgosurëve dhe të persekutuarëve të diktaturës komuniste, klerikë dhe intelektualë të qytetit të Shkodrës që dhanë opinionet e tyre, shfaqja e një dokumentari kushtuar 20 shkurtit 1991, plotësuan kuadrin e një ngjarje me rëndësi të veçantë për vendin tonë por edhe sollën mesazhe për realitetin sot.

Nisma e Komisionit Drejtësi dhe Paqe dhe Muzeut Dioqezan është e lavdërueshme, sidomos për më të rinjtë, për të njohur të kaluarën e për të mos harruar etapat e rëndësishme prej nga kaloi Shqipëria.

Facebookmail

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *